Ett riktigt hundliv

Blogg

Long time no see

Det har hänt lite på hundfronten, även när inte vi har varit hemma. Jag och Henke har varit utomlands en vecka (bla för att fira min födelsedag) och självklart så var Krut tvungen att bli dålig samma dag som vi skulle flyga iväg! Han har varit så himla bra i ryggen/musklerna så länge nu och så fick han ett riktigt bakslag veckan före jul. Det kändes verkligen skit! I samma veva så blev han jättedålig i magen, jag tror det berodde på att han märkte av att vi skulle åka och att jag var orolig för honom. Lilla hjärtat. 

Hur som helst så redde det där upp sig, han fick tillbaka aptiten och rörde sig som vanligt efter ungefär två dar. Skönt att det åtminstone går tillbaka fort när han får ont nu för tiden. Anledningen? Mitt fel. Jag satte inte på honom koppel på sista kvällsrastningen, tänkte att det var lugnt ändå, vi skulle ju bara kissa lite snabbt. Men med en kvicksnabb liten whipp så är inget lugnt. Klart att han hann springa lite och i samband med kyla och halka så blev det inge bra. Musklerna gjorde ont. 

Men sen i fredags (28/12) så hade vi ett besök inbokat på ReDog i Västerås igen för en träff med Stefan. Han har inte träffat Krut sen han utredde skadan första gången jag var där. Han blev väldigt nöjd med vad han såg/kände. Han sa att Krut inte visar någon smärta i varken rygg, bog eller muskler. Han rörde sig fint (dock inte helt prickfritt än) och var flexibel i musklerna. Han hade först tänkt att Krut skulle få en laserbehandling innan han gick i vattentrasken, men som han sa "Det är ingen idé att behandla en hund som inte har några symtom." Så Krut fick traska vatten, han skötte sig lika exemplariskt som alltid. Han fick gå lite längre tid och visade ingen stelhet på kvällen sen. Så nu ska vi fortsätta traska vatten lite närmare, i Örebro, och så ska vi tillbaka för kontroll hos Stefan igen om ca 4 veckor. Då kommer även promenaderna ha hunnit utkökats med ca en kvart, så får vi se hur han reagerar på det. Ska bli underbart att få börja röra på honom (och mig) igen!


Idag var det ridhusträning igen. Jag tyckte det var lika bra att åka dit med Collien, så han skulle få lite utlopp för sin outtömliga energi. Jag var dock inte så jättemotiverad, så vi tränade bara nån timme. Först lite lydnad, sen agility och avslutade med passivitet och lydnad igen. Jag hade så klart glömt bort min egen strategi när det gällde lydnaden, som jag hade tänkt ut sen sist, men kom på mig själv som tur var. Det var rätt trångt, så vi körde bara lite fotgående. Men han har kommit riktigt långt, bästa killen! Han hittar positionen, slarvar lite ibland, men har fattat grejen. Han har en underbar attityd, koncentrerad och positiv. Nu ska vi bara jobba ännu mer på kontakten! Och passivitet, det suger han på... 

Vad det gällde agilityn så gjorde jag inget jätteavancerat där heller. Men han fuskade inte en enda gång i slalomet! Flyter ut lite mycket och är tyvärr gapig och okoncentrerad i ridhusmiljön. Det är för mycket störning för honom egentligen, vilket är en av anledningarna att jag inte kräver allt för mycket av honom heller. Men vi har kul och han älskar det verkligen!

På förmiddagen drog han skrindan till och från mataffären, samtidigt som Krut bar lätta packväskor med plånbok och nycklar i. Bästa grabbarna!


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juni 2022»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012