Ett riktigt hundliv

Blogg

Lydnadskurs och ridhusträning

Då ger vi oss på det här med att blogga igen då. Får se hur länge det håller i sig denna gång. 

Idag började min och Knox's fortsättningskurs i lydnad. Vi gick våran första lydnadskurs i höstas och hela gruppen var så nöjd att vi ville fortsätta. OK, sa instruktören, så nu går vi alla på "kursen som aldrig tog slut".

Så vi var 7 tappra själar som hade släpat dit våra älskade hundar för att träna lydnad utomhus i snö och -13 grader. 

Jag måste nog påstå att det gick sådär idag. Knox var otroligt okoncentrerad och ofokuserad! Han hade tydligen aldrig hört ordet 'fot' förut och han gnällde sig igenom både sittande i grupp och platsliggningen. Jag får dock ta på mig väldigt stor del (eller hela?) av det, jag var sen dit, lät inte honom kolla läget och varva ner innan jag gick in på plan och förväntade mig att han skulle vara med. Sen kom det till en hund lite senare, när vi andra var igång för fullt, och den hoppade in bredvid oss. Det blev för mycket för Knox! Det tog mig lång stund att få honom att släppa den, och även de andra hundarna. 

Eftersom det var så kallt och dessutom första kurstillfället så hade vi lite mer teori än vanligt idag. Knox fick följa med in och han suckade några gånger, men annars så låg han så fint på golvet, helt avslappnad. Men så var det inga andra hundar inne heller.

Efter att vi hade varit på kurs i 2,5 timmar så passade jag på att stanna till på ridhusträningen oxå. Jag åkte ju ändå förbi..  Där gick jag in och "tränade" lite agility helt utan någon som helst plan. Då blev det som det blev oxå. Han var väldigt gapig, till och med skällde i slalom och jag vet inte allt. Han gjorde sitt bästa, jag hade däremot inte en aning om vad jag höll på med. 

Eftersom lydnaden på kursen hade gått så himla dåligt så ville jag köra lite i ridhuset oxå, och se på fan vad bra det gick där då! Han var alert, arbetssugen och struntade i de andra hundarna. Han hade kontakt och svängde så fint på sin lilla bakdel, fullt koncentrerad och mån om att göra rätt. Vi körde bara kontakt, position och attityd i linförigheten. Men med många svängar, halter och tempoväxlingar. Sen gjorde jag några få lägganden och ställanden i baklängesmarsch. Där vet jag att hans tempo kan vara betydligt bättre.

Så, lärdom från den här dagen; förbered, värm upp och se till att engagera hunden betydligt bättre innan jag förväntar mig sammarbete! 

Sen måste jag se till att ha en ordentlig plan innan jag tränar agility, annars blir det bara en massa spring. Och även om han tycker det är skitkul oavsett det så utvecklas vi inte utav det.


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«juni 2022»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012