Ett riktigt hundliv

Blogg

Lydnadstävling i Mariestad

Jag bestämde mig ganska tidigt för att anmäla oss till en tävling till, som skulle gå av stapeln bara en vecka efter Collie SM. Jag ville känna att om det sket sig fullständigt på debuten så skulle vi få en ny chans ganska snart igen. Jag tror det var ett smart drag, det tog bort lite av pressen jag kan tendera att sätta på mig själv.

Målet jag hade satt upp inför den här tävlingen var att försöka förbereda Knox bättre inför platsen och sen att vi skulle försöka ha lika härlig känsla på plan som sist.

Det var 15 startande och vi hade nummer 9. Till min stora förskräckelse så upptäckte jag att nummer 10 var en korthårig collietik. Helvete tänkte jag, ska Knox ligga plats bredvid henne? Är det nåt han är svag för så är det söta collieflickor. Dessutom visade det sig att hunden på hans andra sida tyckte att det var jättejobbigt, den var orolig, gnällde, pep och ändrade ställning hela tiden. Verkligen bra förutsättningar! De längsta 2 minuterna i mitt liv.. Men bortsett från lite nosande (och ett och annat pip som dränktes i den andra hundens oväsen) så låg han kvar. Duktig Collie! 9 poäng.

Sen var det bara att försöka hitta en bra uppvärmningsrutin.. Jag tycker det är skitsvårt att veta hur tidigt jag ska ta ut honom, hur taggad/lugn jag ska försöka få honom osv. Jag var dock på plats en timme före utsatt tid och hade låtit honom vara med hela tiden så han skulle ha en bra chans att kolla av området och alla hundar osv innan det var dags att börja jobba.

Antingen lyckades jag inte riktigt lika bra den här gången, eller så hade han bara lite mer energi att lägga på annat, för vi hade inte riktigt samma fina kontakt när vi gick in. Nosen var nere i backen några gånger och han var inte alls med mig på samma sätt.

Det började med tandvisningen. Han satt återigen så fint och viftade på sin glada svans. 10 poäng.

Sen var det linförighet... Den kunde nog inte ha gått så väldigt mycket sämre.. Han var inte alls med. När jag svängde åt vänster så hade jag en hund framför benen, när jag svängde åt höger så satte han sig inte utan ett dk. Suck. Folk måste ju tro att vi aldrig ens har övat på momentet! Vi fick 5,5 poäng, Med nöd och näppe godkända alltså, och det tyckte jag nästan var storsint av domaren.

Läggande - 8,5 poäng. Återigen något långsamt. Blir till att öva upp hastigheten i momenten tror jag bestämt.

Inkallande - 9 poäng. Här tyckte jag att han gjorde allt så klockrent sen får man se på pappret att det står 'nosar'. Tur att man får dessa kommentarer när man inte har med sig någon som kollar eller filmar..

Ställande - 8 poäng. Här såg jag i ögonvrån att han var lite seg. Sen gick jag tillbaka till honom och sa "sitt". Va? sa Knox. Jag blängde på honom en stund men han envisades med att det är ett kommando han aldrig har hört förut. Så jag fick upprepa mig och då sa han Jahaa! Du menar så. Jaja, jag sätter mig väl då. Dk.

Apportering - 9 poäng. Kommentaren tveksamt. Och ja, han klipper den ju inte som man skulle önska.. Men han tar den och han håller utan att tugga och släpper inte förrän jag säger till. 

Hopp över hinder - 10 poäng!

Helhetsintrycket - 8,5 poäng. Domaren sa ändå att hon tyckte det såg trevligt ut och att vi var duktiga. Jag vet att vi kan bättre men det visade sig att det skulle räcka, trots usel linförighet!

Jag var skapligt nervös på prisutdelningen. Självklart hoppades jag, men jag kollar aldrig på poängen när jag är på plan. Jag är alldeles för upptagen med att "vara i bubblan". Känslan var inte alls lika härlig som sist, men samtidigt så gör ju Knox det jag ber om. Även om det stundtals är något halvhjärtat. Men vi klarade oss! 164,5 poäng och ett 1:a pris!

Bästa långnosen!


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«november 2022»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Målsättningar 2022
Sammanfattning 2021
TSM
Cross på pallen igen
Ännu en appellklass för Cross
Cross på pallen
Aska på ännu ett skarpt eftersök.
Jag saknar dig Krut
Agility
Cross friskförklarad

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
agility
brukshund
collie
whippet

Arkiv
2022
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012