Ett riktigt hundliv

Blogg

Lydnadstävling i Finspång

Jahopp. Så var det dags igen. LP1 ska vi väl iaf kunna skrapa ihop tänker jag. Så jag tog med mig Knox och åkte till Finspång på kvällstävling.

Det började med platsliggning, som vanligt. Knox hade startnummer 2 och det var 5 hundar som låg plats. Efter bara en kort stund så reste sig hund nr 5 upp och bjöd in hund nr 4 till lek. När hund nr 4 svarade på inviten så fick vi andra gå tillbaka till våra hundar och lösa dem från platsen. Hund nr 5 fick avlägsna sig, sen fick vi lägga om våra hundar igen. Hund nr 4 hade jobbiga minnesbilder så det tog inte många sekunder innan den reste sig och smög fram till sin matte. Strax därefter så började hund nr 1 jaga flugor.. Hon snappade och högg efter dem så pass att hon strax satt upp. Hon satt dock kvar, men oavbrutet huggandes efter flugor. Och genom allt detta kaos så låg den bästa Collien fullständigt avslappnad! Han slängde en trött blick då och då på vad alla andra höll på med, men i övrigt låg han med fullt fokus på mig. Inte ett pip, inte ett enda nosande i backen. Jag såg på hela hans utstrålning hur cool han var och det kändes så fint i hjärtat. Äntligen låg han lika säkert som han alltid gör på träning! Trots det så fick vi bara 9,5 poäng med kommentaren 'segt läggande'. Med tanke på allt kaos så har jag inget som helst minne av hur han lade sig ner och ärligt talat så skiter jag i det oxå, han låg så jäkla snyggt genom alla prövningar så jag kunde nog inte vara mer stolt över honom oavsett!

Tandvisningen gav återigen 10 poäng. Han blir så glad när domaren kommer och pratar med honom.

Och linförigheten var återigen katastrofal. Så enkelt är det. Den är hemsk. Den kändes något bättre än sist, men inte mycket. Han var seg, oengagerad och allmänt uttråkad. Jag var rädd att vi skulle bli nollade, men vi fick hela 6 poäng.

Läggandet var segt även det och transporten katastrofal. 8 poäng, det måste se bättre ut än det känns.

Inkallandet gav 9 poäng och det var faktiskt rätt ok, förutom avslutet, som även det var segt.

I ställandet hade vi solen i ryggen och jag såg på hans skugga hur många steg han tog innan han stannade. Transporten var återigen katastrofal. 7,5 poäng..

Apporteringen är jag däremot rejält stolt över! Han grep direkt på mitt kommando, höll och släppte på kommando. Riktigt snyggt och jag kunde ana mig till 10:an på publikens applåder.

Även hopp över hinder gav en 10:a.

Helhetsintrycket blev hela 8,5 poäng. Med tanke på hur mycket jag försökte peppa honom mellan momenten och även pratade med honom genom momenten så tycker jag det blev riktigt högt.

Efter tävlingen så var jag ytterst osäker på om vi skulle klara oss. Jag kollar som sagt aldrig nånsin på poängen när jag är inne på plan så jag kan ju bara gå på min egen känsla. Och den var; SEEEG! Jösses vilken såskopp jag hade med mig idag. Extrem värme ihop med två dagars tävlande var nog lite för mycket till och med för Collien.

Medan jag satt och väntade på resultaten så kom skrivaren ut och berättade att även hon hade en KH Collie från Roxina's! Det var ju lite oväntat och jäkligt skoj!

När det väl var dags för prisutdelning så blev jag rejält förvånad. Tydligen så var Knox den enda hunden i klass 1 som inte hade nollat läggandet och det i samband med att vi bara var 2 som hade ett godkänt platsliggande så gick han och vann hela klassen! Med 167 poäng.

Så trots att Knox var segare än kola ikväll så är jag ändå väldigt stolt över honom. Framförallt pga att han inte nollar nåt. Han kanske inte gör det så engagerat, men han gör ändå det jag ber honom om! Så nu har vi två 1:a pris i lydnadsklass 1!


1 kommentarer

Namn: Åsa
Tidpunkt: 2013-08-07 06:44
Grattis! Vad duktiga ni är. Får man första pris med så dålig känsla brukar det kunna bli rätt bra i slutändan.

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska

DSC_9569

Blogghistorik

«december 2021»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Jag saknar dig Krut
Cross friskförklarad
Aska TSM
Aska pensionerad kapplöpningshund
Aska har ont, igen.
Cross till ReDog
Cross' dotter på besök
Cross 5 år!
Cross skadad
Sport Dog Academy

Senast kommenterade
Aska skadad
Angenäma bekymmer
Colliemöte
Exteriörbeskrivning
Lydnadstävling i Finspång
Lydnadsträning
Styrelsemöte
Ridhusträning
Lydnad
Målsättningar 2013

Kategorier
collie
whippet

Arkiv
2021
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012