Ett riktigt hundliv

 

Cross är född i Juli 2016 och är en korthårig Collie. I stamtavlan heter hon OneWay's Lita Ford.

Jag har ju länge velat ha en egen Collie att träna och tävla med. Och efter att jag och H gick skilda vägar och han såklart tog Knox med sig så märkte jag väldigt tydligt hur mycket jag saknade en Collie. Knox kanske inte var min, men jag hade ändå mer eller mindre fri tillgång till honom. Jag lät bli brukset för där ville H träna själv, men vi tävlade ju i lydnad, vallade, körde agility osv. Dessutom saknade jag att ha en hund som kan och vill vara med överallt på ett annat sätt än whippar. De är underbara, men halva året ligger de helst i soffan. Och när man går promenad med två stycken så vill de bara jaga. När jag hade Knox märkte jag inte alls av jakten på samma sätt då båda whipparna såg upp till honom och gjorde lite som han gjorde. 
Hur som helst, tanken på Collie har bara växt och självklart har jag även haft andra raser under "utvärdering" men jag återkommer ändå alltid till Collien. Rasen passar mig så bra och de är väldigt lagom.

När jag sen var sjukskriven och i samma veva fick se en annons på en 5 månaders blue merle tik från OneWay's som enligt uppfödaren hade större potential, arbetsvilja och energi än vad hon orkade förvalta så kunde jag ju inte bli annat än väldigt intresserad!

Efter många överläggningar med sambon (som kanske egentligen inte var så sugen på att ha 3 hundar) så övervägde ändå suget att ha en Collie, både för honom och mig. Så jag kontaktade uppfödaren, diskuterade, hälsade på, funderade och sen flyttade lilla Cross hem till oss, då 6 månader gammal.

Nu har hon hunnit bli höftledsröntgad, har gått MH och har tävlat i lydnad, rallylydnad, agility, utställning och även debuterat i brukset. Äntligen! Hon tog sin första titel endast 14 månader gammal! Hon har mognat extremt långsamt och har väl även en del konstiga idéer och rädslor men hon älskar att arbeta och är lättlärd och har humor! Jag har stora planer för den lilla collien men har insett att jag måste ta det i hennes takt. Men vi har inte bråttom så det blir nog hur bra som helst i slutänden.

Cross är en väldigt speciell hund, men ni vet vad man säger? Det är de udda exemplaren man minns bäst. Och hussen sa häromdagen: "Jag vet att hon kanske inte blev riktigt vad du hade tänkt dig, men hon är för jäkla rolig!"  Jag är så glad att hon förgyller våra liv!

 

Cross är även mamma till 8 små underverk som hon fått tillsammans med OneWay's Mister Big.

DSC_0155

RLD N RLD F OneWay's Lita Ford

"Cross"

DSC_0556