Ett riktigt hundliv

Krut

Krut är född i Januari 2011. Han är av rasen Whippet och i stamtavlan heter han Skarnbro's Olé Olé.

Jag har länge varit fascinerad av vinthundarna och har tidigare kikat på både Greyhound, Saluki och Borzoi. Men så träffade jag en Whippet på en utbildning jag gick på Hundens Hus och jag var kär. Jag sa flera gånger att "En sån ska jag ha. Nån gång ska jag ha en sån."

Så jag började så smått kika lite på annonser på Whippetvalpar och kolla runt vad det fanns för uppfödare och så vidare.

Jag hade egentligen inte tänkt köpa någon ny hund riktigt än, Akkra var fullt frisk och tävlades fortfarande i agility och jag hade tänkt starta henne i rallylydnad när det blev officiellt 2011. (tävlingslydnaden hade vi ju lagt på hyllan för tillfället)

Men livet blir inte alltid som man vill, Akkra togs ifrån mig alldeles för tidigt och jag märkte på en gång att jag inte är skapt att leva utan hund. Även om vi hade Knoxen så behövde jag en egen hund. Och jag hade fastnat för dessa svarta hanar som fanns på Skarnbro's kennel.

När jag ringde uppfödaren så var det bara en svart hane kvar. Vi åkte upp redan nästa helg. Jag var rädd att jag gjorde nåt förhastat, det hade trots allt bara gått en månad sen Akkra gick bort. Men när vi klev in i hallen och den där lilla fåniga varelsen blev så otroligt glad över att träffa några han aldrig hade sett förut så var jag såld! Han valde mig och jag tog med honom hem. Jag har inte ångrat mig en sekund!

Även han köptes främst som aktiv sällskapshund, men vi har hunnit testa på whippetrace, utställning, kapplöpning (rundbana), agility, rallylydnad, nose work, lure coursing och viltspår.

Tyvärr så skadade han ryggen sommaren 2012 och efter det fick han inte göra nåt kul alls under en väldigt lång tid. Han var hos 4 olika veterinärer, gjorde MR och CT och fick till sist remiss till ReDog i Västerås där han utreddes och en halvårslång rehabilitering påbörjades. Jag tackar Stefan på ReDog och de högre makterna för att Krut svarade så fint på behandlingen att han till slut blev helt friskförklarad!

Nu för tiden är vi igång igen och tränar främst agility och nosework. Vi är uppflyttade till Avancerad klass i rallylydnad, men har lagt den grenen på hyllan för tillfället. Och i agilityn har han tagit tre pinnar i Hoppklass och en i Agilityklass, trots att vi har haft väldiga problem med slalom!
Han har tagit sin sololicens på rundbana men mer blev det inte.
Sen har han gått ett godkänt spår i anlagsklass i viltspår men tyvärr slutar den karriären där. Han är alldeles för oengagerad för att klara av att gå dygnsgamla spår, tråkigt nog! För spåra det kan han, han vill bara inte. Som med så mycket annat han gör. 
Sen är vi rätt nya på det här med Nose Work men han har ett godkänt doftprov i eukalyptus iaf. Det är svårt att komma med på tävling och oerhört dyrt, men jag hoppas kunna testa honom lite även i den grenen.

Krut var menad för mig och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom och hans gränslösa kärlek.

 

 

 

 

 

DSC_9408

 

RLD N RLD F Skarnbro's Olé Olé

"Krut"

 

DSC_8594