Ett riktigt hundliv

Knox

Knox är en korthårig Collie som är född i November 2009. I stamtavlan heter han Roxina's Cessna Conquest.

Jag delar inte längre mitt liv med denna fantastiska hund, då det är husses hund och jag och Knoxs husse numer är skilda.

Men Knox har lärt mig mycket, vi har tävlat främst agility och även lite lydnad ihop. LP1 lyckades vi få till på enbart 4 tävlingar och då med två 1:a placeringar! Knox är även uppflyttad i klass 2 i både hopp och agilityklass, men efter en korsbandsskada så lades den karriären på hyllan.

Utöver dessa två tävlingsgrenar har vi även vallat en hel del, jag och Knox. Han har gjort ett godkänt vallanlagsprov (men då var det inoff fortfarande tyvärr) och vi har gått flera kurser. Att få en liten inblick i vallning och samarbetet mellan hund och förare för att flytta djur var helt fantastiskt! Vilken upplevelse.

 

Men Knox är som sagt sin husses hund. De har testat på lite allt möjligt, precis som det var tänkt! De tävlar i Fortsättningsklass i rallylydnad och har tränat en hel del sök. Knox har utbildats till Tjänstehund i Hemvärnet, men pga olika anledningar blev han tyvärr aldrig certad. Knox är även den enda korthårscollien som har tävlat SM i barmarksdrag, dessutom med en 6:e placering som resultat!

Så även om inte jag finns i Knoxens liv längre så vet jag att han har det bra och får träna, tävla och aktiveras på alla tänkbara vis, precis som en Collie vill!

 

Anledningen till att det blev en Collie, är Akkra. ♥

 

DSC_9768 copy

 

KORAD LP1 RLD N Roxina's Cessna Conquest

"Knox"

 

1-DSC_9353 copy