Ett riktigt hundliv

Om mig

Mitt namn är Maria. Jag är mer eller mindre uppväxt på brukshundklubben. Min pappa tränade och tävlade vår Schäfer Vorm i flera bruksgrenar och min mamma och jag brukade åka med runt på tävlingarna och jag lade ut spår och agerade figurant långt innan jag hade en aning om vad det egentligen var.

Jag har alltid älskat djur, så bortsett från Vorm så är jag även uppväxt med katter, jordekorrar, kanin, undulat, fiskar och salamandrar. Strax innan jag flyttade hemifrån skaffade jag även orm.

Jag har alltid vetat att jag skulle ha hund. Det tog inte mer än ett halvår efter att jag hade flyttat hemifrån innan jag åkte och kollade på en valp. Det var allt jag skulle göra - kolla. Ha! Självklart följde det med en liten Akkra hem. Mitt livs bästa köp!

Min drömhund sen jag var liten har alltid varit Dobermann. När det väl var dags för mig att skaffa hund så var det ett antal olika faktorer som gjorde att det inte blev en, utan istället blev det en blandras. En LH Collie-Dobermann/Labrador. Jag hade tre krav, det skulle vara en tik, hon skulle vara korthårig och hon skulle vara black and tan. Jag fick en Dobermannfärgad Collie som gillade att apportera.

Idag bor jag med min sambo, våran son, en whippet, en collie, 2 ormar och ett gäng fågelfän i ett hus på landet. Jag jobbar som nåt som kallas för lokledare samt driver en liten butik med nya och begagnade häst och hundsaker ihop med en vän.

Jag har pluggat sadelmakeri, så nu gör jag de flesta halsband, koppel, selar och även täcken till hundarna själv. Kolla gärna under fliken 'Mina alster' där en del av det jag har gjort ligger inlagt.

Jag tycker även väldigt mycket om att fotografera.

 

Jag har ofta undrat hur mitt hundliv hade sett ut idag om jag hade börjat med en Dobermann istället.